ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ Α'ΛΥΚΕΙΟΥ

ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ
 

Μέχρι πότε μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για τις πανελλαδικές εξετάσεις οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ως την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ.

Η δήλωση συμμετοχής υποβάλλεται ηλεκτρονικά στα λύκεια.

Οι υποψήφιοι θα δηλώσουν το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας στο οποίο έχουν επιλέξει να εξετασθούν, τυχόν ειδικά μαθήματα για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες σχολές, καθώς και εάν επιθυμούν να εισαχθούν σε σχολές για τις οποίες απαιτούνται προκαταρκτικές εξετάσεις (Στρατού, Αστυνομίας, Εμπορικού Ναυτικού, ΤΕΦΑΑ).

Επίσης, οι μαθητές των Γενικών Λυκείων θα πρέπει να δηλώσουν εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν μόνο στις ενδοσχολικές για να πάρουν απολυτήριο.

Οι δηλώσεις απαιτούνται για την προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες θα αρχίσουν την Τρίτη 27 Μαΐου.

Έως τις 25 Φεβρουαρίου, επίσης, πρέπει μα καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις τους οι μαθητές με αναπηρία, με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, και με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Οι αστυνομικές σχολές επανέρχονται στο μηχανογραφικό του 2014

Μετά από πολλές παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, εκδόθηκε συμπληρωματική εγκύκλιος που επαναφέρει την Αστυνομία στο μηχανογραφικό του 2014.

Οι επιτυχόντες του 2014, όπως και οι περσινοί επιτυχόντες, θα φοιτήσουν το 2015.

Επειδή η ανοργανωσιά  που επικρατεί αιφνιδιάζει τους υποψηφίους, είχα προτείνει σε όσους με ρωτούσαν να κάνουν υπομονή. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε ούτε τις αποφάσεις, αφού αυτές μπορεί να αλλάξουν αιφνιδιαστικά.

Αγχωμένοι καθηγητές, «τρελαμένοι μαθητές»

Οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης μαθημάτων της Α΄ τάξης Ημερησίου και των Α΄ και Β΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2013-2014

«Διαβάζοντας» τις σχολές